mietracteur.eu

Activiteiten

 

Nieuwsbrief juni 2024...

Beste leden,

enkele weken geleden reden we onder stralende zon in colonne richting Scherpenheuvel. De tractoren werden hiermee (in)gezegend en zijn dus helemaal klaar voor de volgende toertocht. Naar jaarlijkse gewoonte voorzien we in het 2de weekend van juli opnieuw een rondrit voor al onze leden. Via deze brief geven we jullie graag de nodige praktische afspraken mee.


1. Zondag 14 juli 2024: toertocht

Er wordt samengekomen vanaf 9u00 op de parking aan de kerk van Oevel (Oeveldorp 11, Westerlo). Naar goede gewoonte voorziet de club ook hier een klein ontbijt met koffie en koffiekoeken. Met het ontbijt achter de kiezen, zetten we om 10u00 stipt het konvooi op weg voor een tocht van +/- 60km. Dus best mazout-bakje goed vullen...

Tijdens de rondrit doen we volgende locaties aan: -Oevel-dorp; -Olen-centrum; -de Bergen;  -Herenthout; -molen van Bouwel. ’s Middags houden we halt in ‘De Ijshoeve’ te Bevel (Nijlen) waar we kunnen genieten van stoofvlees of videe, met frietjes en groenten. Nadien zetten we de tocht verder en rijden we via Wiekevorst en Hulshout om uiteindelijk te arriveren in Zoerle (Westerlo). Van daaruit kan iedereen op eigen tempo huiswaarts keren. Mogelijks, en afhankelijk van het weer, wordt er tijdens de namiddag opnieuw even gestopt voor een drankje of ijsje. We voorzien de aankomst in Zoerle rond 17u00.

Inschrijven kan door uiterlijk 05/07/2024 30 euro per persoon over te maken op rekening BE90 7333 0999 2832 met vermelding “toertocht + videe OF stoofvlees”. Ter plaatse betalen is niet mogelijk. Voor wie niet vooraf heeft ingeschreven, kan er géén middagmaal voorzien worden! Om de catering goed te kunnen organiseren, dienen we het exacte aantal deelnemers immers vooraf te kennen. Zoals steeds kunnen kinderen deelnemen aan halve prijs.

We dringen er op aan dat énkel oldtimertractoren toegelaten zijn voor de rondrit. Het is niet de
bedoeling dat er nieuwe tractoren meerijden. We zijn en blijven immers een oldtimervereniging.
Verder vragen we ook iedereen om tijdens de rit goed aan te sluiten en niet al te veel afstand tussen de voorligger te laten, zodat er niet onnodig dient gestopt te worden. Tijdens de rit zullen 4 à 5 motards ons begeleiden om op kruispunten e.d. de doorstroom vlot te laten verlopen. Om onze motards telkens veilig te kunnen laten passeren, vragen we dat iedereen tijdens de rit consequent rechts blijft aanhouden en dat er dus niet naar het midden van de rijbaan wordt
uitgeweken. We merken dat; gezien de vaak landelijke wegen en het trage rijtempo, de aandacht op de weg en het verkeer af en toe wat verloren gaat… Dus ook graag hier de nodige aandacht aanblijven geven...

 

2. Zondag 8 september 2024: Oldtimershow
Zoals tijdens het teerfeest al gecommuniceerd, kunnen we dit jaar opnieuw beschikken over het terrein aan “De Molen van ’t Veld”. Tijdens het tweede weekend van september zal de Zeggendijk dus weer heel wat oldtimertractoren kunnen zien passeren… Tractoren kunnen zaterdag al naar het terrein gebracht worden, maar de eigenlijke show vindt pas plaats op zondag vanaf 10u. Wie met zijn tractor wil deelnemen, dient zich niet vooraf in te schrijven. Deelnemers ontvangen bij aanmelding zondagochtend, zoals steeds, enkele drank- en eetbonnen. Verdere praktische afspraken rond de opbouw van het showterrein worden in een later schrijven nog gecommuniceerd.

Oldtimerclub De Vrienden Van ’t Veld vzw
Namens het bestuur,
Raf Van Hoof

 

 

 

 

 

Geniet tijdens de Oldtimershow, tegelijk van een bezoek aan de Molen van't Veld én het Bakkerijmuseum...
Op dezelfde mooie locatie bevindt zich ook de Molen van't Veld en het Bakkerijmuseum. Alvast een stevige aanrader ook deze bezienswaardigheden een bezoek te brengen! Stevig aanbevolen!

 

 

 

 

Emailadres? Erg handig!
Verder wijzen nog even op het feit dat er nog behoorlijk wat leden hun berichtgeving ontvangen per
post. De meeste leden ontvangen dit echter al digitaal per mail. Leden die over een mailadres beschikken en de clubbrieven nog steeds per post ontvangen, mogen ons gerust een mailtje sturen via vriendenvantveld@gmail.com. Zo kunnen we de clubbrieven voortaan digitaal bezorgen; waardoor alle info altijd sneller tot bij u geraakt.

 

(Vernieuwing) Lidgeld 2024...

We staan ook voor de jaarlijkse vernieuwing van het lidgeld. Voor de prijs van 25 euro kan je lid worden (of blijven) voor 2024. Op deze manier blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze kleine club, kan je voordelig aan onze activiteiten deelnemen en kan je genieten van een voordelige oldtimerverzekering via Marsh. We houden eraan het lidgeld ook dit jaar niet te verhogen en te houden op een scherpe prijs. Het lidgeld kan gestort worden op rekening BE90 7333 0999 2832 met vermelding van “lidgeld 2024 + naam”. We verwachten het lidgeld uiterlijk 28/02/2024. Huidige leden die geen lidgeld meer overmaken, zullen automatisch uit onze ledenlijst en de ledenlijst van BEHVA (voorheen BFOV) geschrapt worden. Het lidmaatschap bij BEHVA is een absolute voorwaarde om een voertuig te verzekeren (of verzekerd te blijven) via Marsh. Een tijdige betaling van het lidgeld is dus aan te raden. Wie geen lid wenst te blijven, mag dit even doorgeven door een mailtje te sturen naar vriendenvantveld@gmail.com.

 

 

Zaterdag 25 juni 2022... Even op de groepsfoto aan De Schuur van Mie Tracteur...